Vårens arbete

Att det ska vara så svårt att få till lite blogginlägg med mer jämna intervaller. Jag får skylla på att jag jobbar varje dag mellan åtta och fem, och helgerna går åt till studier på Linnéuniversitetet och Luleå tekniska universitet. De två kurserna heter båda Kreativt Skrivande III, men är väldigt olika. Luleå satsar på kvantitet, medan Växjö satsar på kvalitet. Dessutom är de upplagda på olika sätt; på LTU ser man bara sitt eget plus de fem studenters texter som man ska ge respons på, medan man på LNU ser allt. Jag tycker nog det senare är det bästa, för man lär sig mycket genom att läsa vad andra kommenterar också.

Nu är vi snart inne i slutfasen och jag håller på att redigera min början på råmanus med arbetstiteln Komplotten, på LNU. Först hade jag tänkt den som en ljudboksföljetong, men nu har jag släppt den tanken. Det blir nog bättre med en vanlig roman. Till LTU ska man göra marknadsföring och det är inte det lättaste när jag ligger efter och fortfarande bara har en halv roman. I flera år har jag försökt bearbeta Pånyttfödd och har nu börjat om. Därför vågar jag inte säga när den äntligen ska bli klar. I stället väljer jag att marknadsföra Steg för steg till ett perfekt manus. Jag längtar till att jag kan använda min egen handbok i redigering och sedan kan säga att den hjälpte mig att få ett förlag att intressera sig för min roman.

Steg för steg …

Är någon intresserad av denna får ni gärna beställa här på sidan –Steg för steg till ett perfekt manus | Sissel Myrup (publit.com) -, men den finns också i nätbokhandeln. Vore så kul om någon fick sin bok publicerad efter att ha använt den!