Steg för steg till ett perfekt manus

Steg för steg till ett perfekt manus

Den här handboken hoppas jag kan hjälpa dig med redigeringen. I mitt förord skriver jag så här:

Grattis!

Du har förhoppningsvis skrivit en hel berättelse från bör­jan till slut och nu ska du redigera utkastet till världens bästa bok. Bra jobbat!

Du kanske sitter som jag gjorde och har hela texten framför dig, men vet inte hur eller var du ska börja. Jag gick skrivarkurser, läste på nätet och förkovrade mig så gott det gick, men jag saknade en samlad bild av allt som man bör titta igenom när man redigerar. Vad skulle jag börja med? Jag ville ha en checklista att bocka av, men hittade ingenting som specifikt inriktade sig på redige­ring. Därför har jag skrivit denna bok och i din hand har du resultatet: ett verktyg som steg för steg går igenom alla moment.

Ifall du hittar ord eller begrepp som du inte riktigt för­står, föreslår jag att du läser en av alla de skrivhandböck­er som finns på marknaden. Jag har koncentrerat mig på redigeringsprocessen och det krävs eventuellt en del för­kunskaper. Du kan läsa från pärm till pärm, eller använda den som en uppslagsbok.

Det finns många teorier om hur man bäst redigerar och det här är min. Vill du ändra på något, så gör det, så att det passar just dig. Ta så många delpunkter i taget du vill och kan ha i huvudet när du går igenom scenerna. Min förhoppning är att du med den här boken får en samlad bild över redigeringens alla steg från början till slut.

Lycka till!

 

Jag kan förstås inte garantera att du blir utgiven bara för att du köper den här boken, men ju mer man jobbar med sin text ju större chans har man. Boken är en checklista på allt som jag tycker man bör titta på. Det finns förklaringar under varje steg och lite tips som kan vara bra att testa. Jobbet att redigera måste du förstås själv göra, men att göra det i den bästa ordning som jag tycker, kan du läsa här. Även om du har kunskaper och ett eget sätt att redigera kan denna bok vara en hjälp till att du inte missar något. Du kan bocka av allt eftersom och till slut har du ett så perfekt manus som du kan få till.

Beställ boken här