Vårnyheter

Det har länge varit dags för en liten uppdatering av mitt skrivande och äntligen har jag kommit mig för att skriva ett inlägg.

Mitt manusprojekt Pånyttfödd, som jag skriver på Linnéuniversitetet går framåt. Nu har jag snart nått halvvägs och en hel del text är nedskriven, men det återstår förstås en massa arbete. Den handlar om Evelina som är med om en tågolycka och när hon vaknar upp har hon tappat minnet. Allt eftersom tiden går får hon flashbacks, men ingenting verkar stämma. Hon träffar Ditte, vars väninna förolyckades i tågolyckan och på ett kusligt sätt vet Evelina saker om Ditte som hon inte borde. Vad gjorde läkarna egentligen under operationen och medan hon låg nedsövd på sjukhuset? Är det normalt att hennes läkare vill ha koll på allt hon gör? Påyttfödd är en psykologisk thriller med ett litet inslag av scifi.

I vår har jag också skickat in ett bidrag till Ekström & Garays novelltävling och jag ser med spänning fram emot deras val av vinnare den 31 maj. Jag håller tummarna för att jag blir en av de tio som kommer med i urvalet. Då får ni läsa Fallet, en novell om Maja som vill att allt ska bli som vanligt igen. Som då när Hannes fortfarande älskade deras son. Hon förstår inte vad som hänt och varför han är som förbytt.

Nu är det förstås väldigt många som skickat in, men hoppas kan man ju ?

En annan tävling jag deltar i är Skrivas och Storytels ljudbokstävling. Man ska skriva en pitch till en säsong med tio avsnitt och vinner man får man en summa pengar att utveckla ett synopsis. Detta var en väldigt rolig tävling och även här kommer det säkert in hundratals bidrag, men fördelen är att även om jag inte vinner, så har jag funderat på en ny story att börja skriva.

Till sist, men inte minst vill jag påminna om tävlingen och rabatten på min redigeringshandbok Steg för steg till ett perfekt manus. Passa på att beställa genom att swisha 125 kr till 0703946363 (glöm inte ange adress i meddelandet). Ta tillfället i akt att skriva din historia nu när coronaepidemin gör att vi måste avhålla oss från sociala kontakter och mest sitta hemma. Handboken är användbar även innan du skrivit, för att få en överblick vad du bör tänka på medan du skriver, så väl som efter.
Jag blev så glad när Ica Kuriren tipsade om min bok i veckans påsknummer. Det känns stort!

Glad fortsättning och ta hand om er!

One Reply to “Vårnyheter”

  1. Att ICA-kuriren tog med din handbok är ett jättebra betyg. Grattis och hatten av för en bra skrivhandbok!!! Och så spännande med skrivartävlingar och att du arbetar med Pånyttfödd. Ser fram emot att ses igen 🙂

Comments are closed.