Sommaren som flytt

Nätterna börjar bli kyliga och hösten närmar sig. Jag sitter och funderar över var sommaren tog vägen och vad jag egentligen fått gjort. När jag summerar kommer jag ändå fram till att skrivandet har tagit en stor del av tiden.

En vecka tillbringade jag på Fridhems folkhögskola där Jan Sigurd höll en novellkurs. En väldigt intressant vecka där jag kom bort från vardagen och in i skrivbubblan. Att få åka iväg och koncentrera sig på texter och lära känna nya människor är något jag försöker göra varje år. Det ger alltid en boost att komma in i fiktionens värld.

Jessika Lilja är en av mina bästa skrivarkompisar och vi tillbringade dels några dagar i Eringsboda där vi hyrt ett hus. En novell blev färdig och mycket diskussioner och prat om kommande böcker och idéer, fyllde dagarna. Vi fick även förmånen att på nära håll vara med på allsång i parken ? vilket var en fängslande upplevelse. Dels lånade vi en sommarstuga, en helg lite senare under sommaren. Vädret var inte det bästa, men vi skulle ju ändå sitta inne och trycka på tangenterna. En runda runt Bolmsö hann vi dock med. Några filmer där vi försökte luska ut vem som var skurken och vad som skulle hända, fick vi också till. Regnet piskade på fönstren och mörkret lurade där ute, men inne var det varmt och mysigt.

Jessika står vid spisen, för lite energi behövs ibland
Den lilla Bolmsöfärjan på väg till fastlandet

Under en vecka deltog jag i en distanskurs med Jorun Modén. Det var en fortsättningskurs och där lärde jag mig en hel del. Vi var inte så många men det var nog tur, för det tar tid att läsa och kommentera andras texter. Jorun besitter väldigt mycket kunskap som hon delar med sig av och veckan var oerhört intensiv. Jag blev så inspirerad att jag anmälde mig till hennes författarkurs 3 som kommer att pågå under hösten. Tror att den kompletterar Kreativt skrivande II på Linnéuniversitetet väldigt väl och jag kommer ett steg närmare en färdig roman det kommande året.

Några fikastunder i Halmstad med Espressogänget har det också blivit under sommaren. Där ingår Jessika men också Nina Thomasdotter, som jag lärt känna under Linné-kursen. Vi försöker peppa varandra och hjälpa till med vad än det månde vara som behövs. Otroligt givande.

Nina och jag bollar idéer

Catrin Heinestam har jag besökt i hennes nya fina sommarstuga. Hon har kommit väldigt mycket längre i sin utgivning av boken Kidnappad. Den har jag läst och rekommenderar att ni håller utkik efter!

En kreativitetslunch i Alingsås, som Yvette Lissman höll i har jag varit på. Det är alltid bra att få nya kontakter och nu när jag har tiden hittar jag mycket spännande att göra ?

Jag ser fram emot hösten och nya studier. Nästa vecka ska jag till Gotland och njuta och i november har jag anmält mig till en helgkurs i Stockholm för att lära mig litegrann om att skriva filmmanus. Nu ska jag äntligen satsa lite mer på författandet och vem vet, kanske blir äntligen romanen färdig under nästa år. Eller förresten, inte kanske. Den SKA bli färdig!

Jessika och jag planerar i Halmstad

Ha en skön höst!