Gemenskap bland skrivarvänner

Skrivarvänner är bland det bästa som finns! I går träffades vi i Ängelholm, vädret var superfint och diskussionerna djupgående. Det var så skönt att äntligen kunna ses fysiskt, även om vi fick hålla lite distans. Att ha zoom-möten är bra, men inte riktigt samma sak. Den här dagen kom Catrine Heinestam med i trion, som från och med nu är en kvartett. Catrine har gett ut Kidnappad och vi fick höra en hel del intressant om utgivning.

Gott med fika
Jessika Lilja, Catrine Heinestam och Nina Thomasdotter

Kurser

Just nu går jag Ann Ljungbergs kurs Bygg din författarplattform , så vi delade våra erfarenheter vad gäller hemsidor, skriva blogginlägg, nyckelord och allt som hör därtill. Vi kom också in på hur lärorikt det är att gå kurser, både jag och Nina läser Kreativt Skrivande på Linnéuniversitetet och hoppas komma in på år tre. Coronan har ju ställt till det vad gäller andra fysiska kurser, och jag saknar min sommarvecka på folkhögskolan som blev inställd. Jag hade tänkt lära mig mer om att skriva krönikor, men får boka den nästa år istället.

Verklighet blir fiktion

En annan sak vi pratade om var hur man kan använda olika karaktärer eller deras egenskaper i sina egna texter. Jag har varit dålig på det, men måste försöka tänka efter om jag kan använda personer i verkliga livet som förebilder på dem jag skriver om. Alla har vi mött människor som sticker ut eller är intressanta på andra sätt. Mina skrivarvänner gav roliga exempel på människor de mött.

Det var en givande diskussion och vi kom till och med in på det mediala och huruvida vi tror på att en del kan ha kontakt med andra sidan.

Mina skrivarvänner:, Catrine, Jessika och Nina
Svårt att få alla med på bild, men jag lyckades till slut.

Framtiden med skrivarvänner

Vi tycker alla att det är så givande med skrivarvänner och har döpt vår lilla grupp till Espressokvartetten. Mestadels för att vi började träffas på Espresso House i Halmstad, säkerligen återgår vi till det, när samhället blivit mer riskfritt.

Förutom mina vackra skrivarkompisar, föll ögat på rabatterna och deras fägring. Kantnepetan (eller om det är lavendel?) blommade så fint och jag blev så sugen på att fixa lite i min egen trädgård. Men först måste jag förstås skriva lite på min psykologiska thriller.

Lavendelrabatt
En tjusig blomstrande rabatt

Följ gärna min blogg genom att trycka på Prenumerera i högerkanten.