Äntligen inskickat!

Idag har jag skickat in mitt mysdeckarmanus Cykelfesten till fem förlag. Det känns superkul att äntligen ha kommit så långt. För en vecka sedan skickade jag också in barnboksmanuset. Nu står sommar och semester inför dörren och det blir renovering och allehanda projekt som legat och vilat, på agendan. Men jag tänkte också skissa på ett synopsis till andra delen av barnboksmanuset. Plus att jag är väldigt sugen på att återuppta det första manus som jag egentligen tror mest på. Detta har jag skrivit om en gång, men ännu är det inte tillräckligt bra. Får nog börja om från början en tredje gång.

Ha en skön sommar!

Bra att ha en kompis att planera med @jessika

En tudelad nyhet

För ett par veckor sedan fick jag ett tudelat besked. Tävlingen jag deltog i blev avbruten, vilket var väldigt tråkigt men förståeligt. Det hade varit så kul att få veta om mitt manus hade lyckats ta sig in bland topp tio, men det får jag nu aldrig veta. Å andra sidan kan jag vara stolt över att det åtminstone kom med bland de 38 mest intressanta. Med tanke på att det inkom drygt 700 manus, känns detta väldigt bra!

Efter att ha redigerat slutet en gång till ska jag skicka till förlag. Det har jag aldrig gjort förut, så det blir en spännande process. Mer om detta i nästa inlägg 😊

Nu har jag avslöjat arbetstiteln, men den känns ändå helt okej.

Äntligen klar!

Just nu känner jag mig väldigt nöjd att jag har skickat in ett bidrag till ALFörlags tävling. Redigera kan man göra hur länge som helst, men för denna gång är jag klar. Jag räknar förstås med att det blir några vändor till, men gärna då efter kommentarer från kunnigt folk.

En ny liten varelse har kommit till världen

Fotot är på mitt första barnbarn som kom 2020. Min historia är på ett sätt också nyfödd, för det blev en helt annan bok efter att jag redigerat. Det ska bli spännande att se hur den utvecklas den kommande tiden.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det håller hela vägen! Önska mig gärna lycka till!

Äntligen i gång

Jag slutförde en historia när jag gick Kreativt Skrivande IV 2022 som nu har legat till sig och vilat. Den berättelsen tänkte jag skicka in till Adamsson Löfgren förlags tävling i mars, men den behöver redigeras. När jag började läsa tänkte jag ”Vilket dravel!” Men efter att ha ändrat ordningen på händelserna och hemlighållit ett syfte lite längre, känner jag att detta faktiskt kan bli en riktigt bra berättelse. Så kul att äntligen få använda min egen lilla handbok Steg för steg igen. Nu gäller det bara att sitta varje liten ledig stund och redigera!

När väl denna text är inskickad ska jag redigera Trillingarna och de försvunna valparna, som just nu är ute för lektörsläsning. Väldigt kul att jag nu faktiskt har två berättelser att redigera! Det är bara att önska mig lycka till 🙂

Länge sedan sist

Tiden går alldeles för fort. Mycket har hänt sedan jag sist skrev. Ungefär ett helt år försvann då jag fick ITP, troligen av covid-19 vaccinsprutan. Det höll på att gå verkligen illa, men som tur var, är de väldigt duktiga i Lund.

Jag hade precis börjat ett nytt jobb, så det var inte så kul att vara borta därifrån. Där har jag har fått användning av min danska och det känns väldigt kul. 

På sommaren 2022 kom en gullig liten kille till världen, Liam. Mitt andra barnbarn och som alla morföräldrar vet är det underbart med de små liven!

2023 blev ett bra år då vi äntligen började renovera vårt lilla extrahus. Där är det tänkt att jag kan hålla lite skrivevent i framtiden. Men det kommer att ta några år till av hårt arbete tyvärr. 

Nu är vi redan inne i 2024 och det får jag skriva om nästa gång. Jag hoppas på många spännande nyheter!

Äntligen fick jag gå en sommarkurs!

De senaste åren har jag gått en sommarkurs på Fridhem och då i skrivande. Förra året var allt avbokat och jag saknade min egen lilla vecka. I år blev det Krönikor och kåserier med Olle Svalander. Jag har gått så många skrivkurser att jag inte längre räknar med att lära något nytt, men denna överträffade mina förväntningar. Bra övningar och lektioner, roliga medstudenter och som alltid otroligt god mat. Har ni inte provat att gå kurs på folkhögskola rekommenderar jag verkligen er att göra det.

Daniel, Tora, K-G, kursledaren Olle Svalander och Ann-Britt

Bland mina kurskamrater finns Ann-Britt Tholf. Här sitter hon tillsammans med Lars Hansare, som jag också har träffat på en tidigare kurs.

Lasse och Ann-Britt

En krutgumma med imponerande åttioåtta år som varit med om många intressanta händelser. Vem vill inte höra om hennes resor i Indien eller Asien? Hur hon rest till Bihar som är Indiens fattigaste och mest kriminella delstat? Eller hur det kom sig att hon föll två meter ner i asfalten från en kamelrygg? Hur är det att sova under bar himmel i öknen?

Jag har redan beställt hennes bok Skönheten och koskiten. Gör det du också!

Vårens arbete

Att det ska vara så svårt att få till lite blogginlägg med mer jämna intervaller. Jag får skylla på att jag jobbar varje dag mellan åtta och fem, och helgerna går åt till studier på Linnéuniversitetet och Luleå tekniska universitet. De två kurserna heter båda Kreativt Skrivande III, men är väldigt olika. Luleå satsar på kvantitet, medan Växjö satsar på kvalitet. Dessutom är de upplagda på olika sätt; på LTU ser man bara sitt eget plus de fem studenters texter som man ska ge respons på, medan man på LNU ser allt. Jag tycker nog det senare är det bästa, för man lär sig mycket genom att läsa vad andra kommenterar också.

Nu är vi snart inne i slutfasen och jag håller på att redigera min början på råmanus med arbetstiteln Komplotten, på LNU. Först hade jag tänkt den som en ljudboksföljetong, men nu har jag släppt den tanken. Det blir nog bättre med en vanlig roman. Till LTU ska man göra marknadsföring och det är inte det lättaste när jag ligger efter och fortfarande bara har en halv roman. I flera år har jag försökt bearbeta Pånyttfödd och har nu börjat om. Därför vågar jag inte säga när den äntligen ska bli klar. I stället väljer jag att marknadsföra Steg för steg till ett perfekt manus. Jag längtar till att jag kan använda min egen handbok i redigering och sedan kan säga att den hjälpte mig att få ett förlag att intressera sig för min roman.

Steg för steg …

Är någon intresserad av denna får ni gärna beställa här på sidan –Steg för steg till ett perfekt manus | Sissel Myrup (publit.com) -, men den finns också i nätbokhandeln. Vore så kul om någon fick sin bok publicerad efter att ha använt den!

Djupa diskussioner i Ängelholm

Ibland måste man få diskutera sitt skrivande med andra människor som har samma intresse. Det ger så mycket och nya idéer gror, växer och förändras. I dag åkte jag till Ängelholm och fikade med Jessika. Espressokvartetten, där Nina och Catrine också är med, var lite decimerad idag men förhoppningsvis träffas vi alla nästa gång.

Jessika Lilja

Vi diskuterade skrivkurser, våra projekt, våra mål men också annat som jobb och syn. Syn på testläsare och skrivande i allmänhet, plus ögonoperationer och glasögon. Det är alltid så himla kul och givande att träffas. Vårt mål för veckan är minst en sida skriven. Det kanske inte låter mycket, men bättre att sätta låga mål än alldeles för höga som man inte kan hålla.

Just för tillfället har jag inga glasögon som passar och jag får stå ut någon månad till, tills ögonen stabiliserat sig efter gråstarroperationen. Lite ansträngande men det ska väl gå. Billiga läsglasögon kan användas ibland.

Vi tog en kort promenad i det fina vädret. Kanske är det sista fina sommardagen? Hoppas inte det, men vädret var ljuvligt och en dag väl värd att minnas.

Så många nyheter

Den här sista veckan har det hänt så mycket att jag inte hunnit skriva en rad. Alicia och Pontus fick nycklar till sitt egna hus och det är väldigt spännande. Först ska det renoveras och lite får man hjälpa till :).

Äntligen!

Den tjugofemte augusti fyllde jag 57 år och det är nästan så man inte vill tänka på hur åren går. Men som tur är kommer inte fokus, från och med nu att ligga på mig längre, den här dagen . Klockan 23.26 föddes lilla Tuva. En vidunderlig, underbart söt tjej som är mitt första barnbarn. Det ska bli så kul att följa hennes framsteg i livet.

En dag gammal

I går var vi och hälsade på och jag fick hålla det lilla livet.

Stolt mormor till lilla Tuva

Innan vi åkte hem hann vi ta en första promenad och inviga barnvagnen. Så här såg Nadja ut som nyfödd. Tänk att det gått så många år och att hon nu själv är mamma. En spännande tid ligger framför oss.

Nadja som nyfödd

Så stora barn jag har nu och allt verkar gå deras väg. Är så stolt över alla tre döttrar!

Snart börjar kurserna på Linnéuniversitetet och Luleå Tekniska universitet. Det ska bli så spännande att få gå Kreativt Skrivande III. Förhoppningsvis kommer något manus att vara klart när kurserna är slut.

Hoppas ni får en lika trevlig höst som jag ser framför mig!

I väntans tider

Just nu känns det som om allt går ut på att vänta på än det ena och än det andra. Ibland tar folk väldigt lång tid på sig att svara. Men mest väntar jag just nu på att få bli mormor. Det ska bli så spännande! Också lite nervöst förstås, men får lita på att allt går bra. Tänk att få hålla den lilla tjejen snart, så underbart! Jag är lika nyfiken som Lucia är här:

Lucia nosar

Annars njuter jag av min ledighet och försöker utnyttja dagarna så mycket som möjligt. Den här sommaren har jag badat mer än vanligt, fast det knappt har svalkat ibland. Just nu mullrar åskan och regnet får gräset att bli ännu grönare. Tog lite bilder på fina blommor i förmiddags och på rosen lyckades jag visst få med en liten insekt.

Dahlia
Vit ros

Målningen av södersidan är nästan färdig och troligen slutför jag den innan helgen. Åtminstone ett jobb som blir klart. Annars sitter jag och förbereder en kurs i redigering som jag håller på med i samarbete med Skrivfokus. Det är också väldigt spännande och jag kommer att berätta mer när jag kommit lite längre.

Hoppas ni alla har en underbar augusti!