Ny erfarenhet: Baby Shower

I helgen var jag på dotterns Baby Shower. Denna tradition fanns inte alls när jag fick barn, men nu verkar det vara väldigt vanligt. Jag funderade på varför det kallas ”shower” och var tvungen att slå upp ordet. Det visade sig att namnet kommer av att man ”duschar” förstagångsföderskan med goda råd och nödvändiga prylar. Från början var det kvinnor som redan var mammor som var med på tillställningen. Nuförtiden är det förstås alla kompisar och kvinnliga släktingar, men nu i corona-tider fick det bli ett mindre antal.

Vad är detta?

Viktor hade lurat iväg Nadja och hon blev mycket överraskad när hon kom innanför dörren och möttes av hurrarop.

Vilken överraskning!

Systrarna hade gjort väldigt fint och som tur var, var vädret strålande om än något varmt (28 grader).

Presentbordet

Presentbordet var överfullt och fotona på de blivande föräldrarna fick tankarna att gå igång om hur den nya lilla varelsen kommer att se ut.

 

Eftermiddagen avslutades med en supergod tårta.

Alla foton i det här inlägget är tagna av Sören Poulsen

Alla nya erfarenheter är intressanta och tillför nya vinklar i mitt skrivande. Kanske kommer en karaktär att hålla eller närvara vid en baby shower i framtida böcker? Ja, det återstår att se. Men en väldigt trevlig tillställning var det!