Steg för steg till ett perfekt manus av Sissel Myrup (egenutgiven) Vilken inspiration!

Hur är det nu, med inspiration för alla författare? Kan den infinna sig eller är det bara som Jan Guillou säger – ”sätt dig och skriv nio till fem. Det är som vilket annat jobb som helst”.

Mitt manus ”Ligg med mig!” har legat och väntat på redigering alldeles för länge. Tills jag så fick denna bok i brevlådan – hemskickad av själva författaren. Och jag har bara ett ord att säga inledningsvis. INSPIRATION.

Boken är mycket pedagogiskt upplagd från början till slut. Med handfasta tips och råd som jag slukade i mig sida för sida. Boken är förvisso tunn, men absolut inte sämre för det. Den får helt enkelt med det du behöver veta i arbetet med redigeringen av ditt verk. Boken uppmanar dig som författare att ställa ett antal olika frågor i olika kategorier om ditt manus. Tex ”Är intrigen tillräckligt intressant och trovärdig?”, och ”Vem vill du ska läsa din bok?” kanske den viktigaste av allt. För om du inte kan din målgrupp bör man som författare kanske ta sig en extra funderare…

Boken ger dig även tips för baksidestexten (kort och slagkraftig) och följebrevet när det äntligen är dags att skicka in manuset till ett eller flera förlag. Personligen skriver jag inte min egen baksidestext det överlämnar jag till redaktören. (Men det har hänt så klart)

Mycket i innehållet är självklart för en del men även sådant jag inte haft en tanke på får jag direkta tips om.

Jag ger boken högsta betyg och rekommenderar den verkligen till ”alla slags” författare, både nybörjare och de mer erfarna.

 

Läs recensionen på Jennys hemsida